Aleksandar Vučić najavio: 'Hitno kupujemo dronove kamikaze od Arapa'

3
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić najavio: 'Hitno kupujemo dronove kamikaze od Arapa'
Foto: EPA / Aleksandar Vučić

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od 48 sati Srbija potpisati prvi ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini dronova samoubica, koji su poznati i pod nazivom dronovi kamikaze, iz te zemlje.

Vučić je novinarima u Abu Dhabiju saopštio kako se nada da će prvi dronovi stići u Srbiju za pet do šest mjeseci.

"Mi ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor s UAE-om o kupovini njihovih dronova samoubica i vrlo brzo će biti na teritoriji Srbije", kazao je Vučić nakon obilaska štandova srpske delegacije na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dhabiju.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Vučić je priznao kako očekuje da će u slijedećim danima doći do dodatne eskalacije u Ukrajini i predviđa da će to dodatno otežati poziciju njegove zemlje, prenosi Index.hr.

"Pred nama je izazovan period, jasno je po izjavama predsjednika Vladimira Putina da će vrlo žestoko nastaviti u Ukrajini. Očekujem velike promjene na ratištu za par dana i u daljnjem političkom djelovanju prema Srbiji i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora", istaknuo je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije