Aleksandar Vučić u kasarni pravio palačinke: "Što mi dobro stoji kecelja!"

1
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić u kasarni pravio palačinke: "Što mi dobro stoji kecelja!"
Foto: Instagram/screenshot / Aleksandar Vučić pravi palačinke, pa se prisjetio vojničke prošlosti

Aleksandar Vučić posjetio je radnike u kuhinji kasarne u Loznici, 4. septembra, gdje je iskoristio priliku da se oproba u pravljenju palačinki.

"Što mi dobro stoji kecelja, je l’ da? Sećam se svojih vojničkih dana, kao i vječite želje da u kantini imamo palačinke. Sad je došlo vrijeme da tu želju ispunim našim vojnicima. Mada, u onim mojim starim tavama uvijek mi je uspijevalo, a ovdje ništa."

Dodao je i da je "Bolje da ostavim i da poslužim vojnike, to mi barem ide. Momci, izvolite". Ovaj "politički PR mag" iz Srbije svaki svoj pokret objavljuje i na Instagramu, te promoviše tu svjetliju stranu Srbije koju mnogi građani/ke još uvijek ne vide jasno, pritisnuti borbom za egzistenciju, ali i borbom protiv uništavanja okoline projektom Jadar. 

Svečano otvoren most Hercegovina: Veliki infrastrukturni korak za Bosnu i Hercegovinu

Svečano otvoren most Hercegovina: Veliki infrastrukturni korak za Bosnu i Hercegovinu

Vučić je ranije u srijedu, 4. septembra, održao sastanak s predsjednicom Narodne skupštine Anom Brnabić, predsjednikom Vlade Milošem Vučevićem, načelnikom Generalštaba vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i grupom ministara Vlade Republike Srbije, piše Blic.

"Održao sam sastanak sa predsjednikom Vlade, predsjednicom Narodne Skupštine i grupom ministara. Razgovarali smo o strateškim projektima za zemlju, pripremama za EXPO, rebalansu budžeta, povećanju plata i penzija, a posebno smo se bavili pitanjem zdravlja ljudi, naročito smanjenjem lista čekanja", napisao je Vučić na Instagramu.

U komentarima na ovoj objavi nalaze se i korisnici koji su predsjedniku Srbije jasno rekli da "Neće kopati", aludirajući na Rio Tinto koji želi kopati litijum u Srbiji, ali postoje i komentari koji ovaj potez Vučića vide kao pozitivan i žele da mu "svaka stopa bude zlatna". 

Prema navodima srbijanskih medija, Aleksandar Vučić je kao vojnik služio u kasarni u Sarajevu 1988. godine, te je bio i ne tako omiljen među kadetima.

Kasnije, Aleksandar Vučić je ponovo bio u Sarajevu, ali na brdima, i to za vrijeme opsade grada. Tamo je kako navodi u svojim izjavama za srbijanske medije "nosio stativ ili kišobran, ponekad i oboje", iako se na snimku jasno vidi kako u društvu svog tadašnjeg idola, četnika i ratnog zločinca Vojislava Šešelja nosi pušku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije