Poruke / Aleksandar Vučić: Ne dolazim u Sarajevo da bih jeo ćevape

13. 03. 2017. u 13:12:00 Tanjug

Shares: 0

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, ove sedmice dolazi u Sarajevo gdje će prisustvovati sastanku premijera Zapadnog Balkana.

On je danas novinarima u Beogradu poručio kako u Sarajevo ne dolazi da bi "jeo ćevape nego da razgovara o budućnosti Zapadnog Balkana".

Vučić je novinarima rekao da vjeruje da će na skupu razgovarati o važnim stvarima, putnoj infrastrukturi, o razvoju prijateljstva, boljim odnosima, i tome kako da Zapadni Balkan bude pokretačka snaga čitave Europe, a ne problematična tačka Europe.

On je naveo da će na sastanku da se govori i o formiranju carinske unije Zapadnog Balkana, što je dugotrajan posao ali koji može riješiti jedan dio političkih problema.

On je kazao da će ko god da se pojavi u Sarajevu s njim razgovarati, uključujući i premijera Albanije Edija Ramu i premijera Kosova Isa Mustafu: "Sa svima treba da se razgovara i sa Edi Ramom, ali mislim da još nije potvrdio dolazak, i s Mustafom ako dođe i sa njim ću da razgovaram, kao što razgovaram i u Briselu."

Premijer je istaknuo da je Beograd spreman na dijalog i danas i sutra i svaki dan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA