! / Albanija zabranila Cecine pjesme jer je "podsticala zločine u BiH i na Kosovu"

17. 07. 2019. u 10:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3635

Albanska uprava za audiovizualne medije (AMA) upozorila je albansku javnu Radio-televiziju zbog puštanja pjesama srbijanske pjevačice Svetlane Ražnatović Cece

Upozorenje je stiglo nakon brojnih žalbi koje su gledatelji uputili prema AMA-i zbog Cecinog spota koji je emitiran u sklopu programa za jezike manjina. 

AMA navodi da je srbijanska pjevačica opetovano učestvovala u kampanji protiv Kosova, te se dodaje da je u svojim ranijim pjesmama i izjavama Ceca inspirirala zločine u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Podsjećaju i da je podržavala nehumana djela svog preminulog supruga Željka Ražnatovića Arkana, ratnog zločina i vođe paravojnih grupacija koje su činile zločine.

iz AMA-e poručuju da program i prostor za manjine na RTSH, koji bi trebao promovirati prijateljstvo i solidarnost među ljudima i kulturama, ne bi trebao promovirati osobe čije je konkretne opredjeljenje bilo i jeste upravo suprotno. 

Podsjetili su i da je prije nekoliko mjeseci imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, kada je uputila političke poruke protiv građana i države Kosovo, objavila je Koha.net


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA