Aktivistica koja je gađala mural Ratka Mladića dobila ozbiljnu prijetnju: 'Čekam poziv od Vučića'

17
Radiosarajevo.ba
Aktivistica koja je gađala mural Ratka Mladića dobila ozbiljnu prijetnju: 'Čekam poziv od Vučića'
RAS Srbija / Aida Ćorović

Aktivistica Aida Ćorović iz Srbije koja je gađala mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu dobila je jezivu prijetnju.

Kako je i sama podijelila na svom Facebook profilu, nepoznati počinitelji su Aidi Ćorović putem grafita poslali prijenju smrću.

Na samom grafitu piše: "Ubiti Aidu Ćorović po viđenju", što je podijelila i sama aktivistica u svojoj objavi. 

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Razglednica iz Vrbasa. Hvala drugaru koji je poslao. Sad čekam da me zovu iz preCednikovog kabineta, pošto imaju običaj da se jave povremeno", napisala je Ćorović. 

Podsjetimo, kada je u Beogradu osvanuo mural Ratku Mladiću, osuđenom za genocid u Srebrenici i etničko čišćenje u Bosni i Hercegovini pred sudom u Haagu, ova aktivistica ga je gađala jajima, zbog čega je konstantno pod prijetnjama raznih desničarskih organizacija iz Srbije. 

Razglednica iz Vrbasa. Hvala drugaru, Aleksandar Gregorović koji je poslao. Sad cekam da me zovu iz preCednikovog kabineta, posto imaju obicaj da se jave povremeno

Posted by Aida Corovic on Sunday, October 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije