Akcija spašavanja u Hrvatskoj: Ženi pozlilo u moru, poslali helikopter

0
Radiosarajevo.ba
Akcija spašavanja u Hrvatskoj: Ženi pozlilo u moru, poslali helikopter
Foto: Kolaž / Akcija spašavanja u Baškoj na Krku

Dramatična akcija spašavanja u Baškoj na Krku u utorak, 20. augusta. Ženi je ujutro pozlilo dok je plivala. Iako je tim Helikopterske hitne medicinske službe stigao brzo, nesretnoj ženi nije bilo spasa. Preminula je na mjestu.

"Pozlilo joj je u moru, navodno je to neko vidio i izvukao je na obalu, a onda je došao i helikopter koji je sletio na mali mol i iskrcao doktoricu. Oživljavali su je kad smo mi odlazili, ali ne znamo šta se kasnije događalo jer smo otišli", rekla je čitateljica.

Tim HHMS-a je u utorak nešto prije 9 sati, zaprimio je poziv za pomoć nepoznatoj ženskoj osobi u Baški na otoku Krku, koja je izvučena iz mora u besvjesnom stanju. Iako na otoku Krku postoji hitna medicinska služba, procijenjeno je da bi, što zbog gužvi na cestama, što zbog udaljenosti Baške od grada Krka, brže bilo u pomoć poslati tim HHMS-a.

Peti dan SFF-a | Hollywoodska zvijezda Meg Ryan izazvala oduševljenje na crvenom tepihu

Peti dan SFF-a | Hollywoodska zvijezda Meg Ryan izazvala oduševljenje na crvenom tepihu

Helikopter je aktiviran u 8.44 i vrlo brzo je sletio na mul pitoreskonog turističkog mjestašca gdje su zatekli navedenu ženu.

"Nažalost, unatoč pružanju svih mjera tima hitne medicinske službe, koji su nesretnu ženu pokušali reanimirati, nije bilo pomoći i preminula je na mjestu", potrvđeno je iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Rijeka. Kao uzrok smrti navodi se utapanje.

Video spašavanja možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije