Afera lažna diploma: Slikaj se sa svih strana, ako mi se svidiš, može u pola cijene

Radiosarajevo.ba
Afera lažna diploma: Slikaj se sa svih strana, ako mi se svidiš, može u pola cijene
Foto: Screenshot / Afera lažna diploma

Afera lažna diploma potresa Hrvatsku, a novinarki Nove TV posrednik je tražio fotografije sa svih strana, kako bi joj ukoliko mu se svidi "riješio" diplomu u pola cijene.

Već drugi mjesec zaredom Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama, koju su potaknuli novinari portala Žurnal. Novinarka Provjerenog Ana Malbaša odlučila je stupiti u kontakt s čovjekom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali unatoč tome nije se nimalo pritajio, već i dalje neometano radi ovaj posao. Ponudio je svoju uslugu, a u zamjenu za diplomu tražio je od nje da s njim stupi u seksualni odnos, piše Dnevnik.hr.

"Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letiti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut. Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, riješit ću ti u pola cijene."

"A koliko je to u pola cijene?"

"Dogovorit ćemo se kad se vidimo. Svoju sliku da te vidim, slikaj se na ogledalu sa sviju strana i pošalji i onda ćemo razgovarati", rekao je posrednik u telefonskom razgovoru s novinarkom.

Kompletnu priču pročitajte na Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije