Abazović: U Srebrenici se desio genocid nad Bošnjacima i ja ga osuđujem

4
AA
Abazović: U Srebrenici se desio genocid nad Bošnjacima i ja ga osuđujem
FOTO: Skupština Crne Gore / Dritan Abazović

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da neće podnijeti ostavku i da će voditi Vladu dok parlament ne odluči drugačije.

On je to rekao u parlamentu, u okviru Premijerskog sata, odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokrata (SD) Damira Šehovića da li će podnijeti ostavku nakon što je izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala.

“Ne, neću podnijeti ostavku, ovdje sam da vodim evropsku Vladu do trenutka dok parlament legitimno, legalno odluči drugačije u odnosu na ono kako je odlučio 28. aprila”, poručio je Abazović.

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Čanak: Da je Dritan Abazović bio u Srebrenici jula 1995. - našli bi ga u barem 6 grobnica

Čanak: Da je Dritan Abazović bio u Srebrenici jula 1995. - našli bi ga u barem 6 grobnica

On je kazao da je izašao iz Vlade zato što je htio da pomogne evropski put Crne Gore.

“Jedino ko ga sputava ste vi”, naveo je Abazović.

On je istakao da Vlada ne radi za bilo koga, osim za građane Crne Gore. Istakao je da su Šehović i njegove kolege kontaminatori političke scene Crne Gore.

“I nekoliko ljudi koje rade u toj službi, nijesu iz spektra politike. I par medija, koji su konektovani na ljude čije smo nelegalne aktivnosti spriječili”, kazao je Abazović.

Šehović je pozvao Abazovića da podnese ostavku. To je obrazložio činjenicom da Abazović umjesto životnih i evropskih tema, izabrao da se bavi temama koje su mu nametnute sa strane.

Šehović je kazao da bi nakon ostavke Abazovića trebalo da se dogovore o datumu vanrednih parlamentarnih izbora.

“Kako bismo se dogovorili o obliku vlade koja bi pripremila te izbore i vrijeme do održavanja tih izbora iskoristili da se izdignemo iznad političkih rovova, probamo da postignemo kvalifikovanu većinu i izaberemo članove Sudskog savjeta, probamo da izaberemo makar jednog člana Ustavnog suda, VDT-a”, naveo je Šehović.

Time bi, kako je kazao Šehović, doprinijeli dobijanju završnih mjerila.

“U suprotnom ćemo narednu sedmicu, ukoliko ne podnesete ostavku, vjerovatno iskoristiti za pokretanje procedure za vašu smjenu”, poručio je Šehović.

Predsjednica kluba poslanika Socijaldemokratska partija-Liberalna partija Draginja Vuksanović Stanković pitala je koja je to politička pitanja Abazović riješio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i što su bili konkretni razlozi za nezakonito zadržavanje i maltretiranje poslanika Skupštine Crne Gore na granici sa Srbijom.

Abdulah Sidran zbog izjave Dritana Abazovića dobio pismo iz Crne Gore. Objavio ga je

Abdulah Sidran zbog izjave Dritana Abazovića dobio pismo iz Crne Gore. Objavio ga je

Ona je, na početku izlaganja, kazala da je Abazović svojim govorom u Srebrenici napravio istorijsku sramotu Crnoj Gori.

Abazović je odgovorio da je i prošle godine bio u Srebrenici.

"Moj govor je bio univerzalan. Kad sam sišao sa bine, majka Srebrenice me poljubila. Zašto se digla hajka? Zato što su izbori u Bosni i Hercegovini”, naveo je Abazović.

On je rekao da je pričao o univerzalnim kategorijama.

“Problem je druge prirode, što kosmopolitski duh premijera Crne Gore treba ubiti i na drugim mjestima ne samo u Crnoj Gori. U Srebrenici se desio genocid nad Bošnjacima i ja ga osuđujem", naveo je Abazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije