Abazović čestitao Kosovu, Beograd se zgrozio

12
Radiosarajevo.ba
Abazović čestitao Kosovu, Beograd se zgrozio
Foto: EPA-EFE / Dritan Abazović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je 17. februar, Dan nezavisnosti Kosova. 

„Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo“, naveo je Abazović u čestici.

On je kazao da Kosovo ovaj praznik dočekuje u teškim uslovima izazvanim pandemijom COVID-19 i poželio da se u što skorijem periodu uspješno izbore s tom pošasti.

Abazović je istaknuo da je uvjeren u to da je pandemija dodatno zbližila i podsjetila na suštinske vrijednosti koje treba baštiniti.

„Cijeneći prijateljske i komšijske odnose naše dvije države, radujemo se saradnji koja će donijeti dobrobit građanima Crne Gore i Republike Kosovo“, naveo je Abazović.

On je građanima Kosova čestitao uspješno održane parlamentarne izbore 14. februara, koji su, kako je naveo, bili primjer demokratije i slobodno izražene volje građana.

Primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačnih pozdrava“, zaključio je Abazović u čestici.

Čestitka Abazovića se nije dopala Beograđanima, što se može vidjeti po naslovima u tamošnjim medijima:

"Abazović čestitao nezavisnost tzv. Kosova", "Abazović čestitao 'nezavisnost' lažnoj Republici Kosovo", "Ovo nam je hvala za donacije", "Abazović čestitao nezavisnost secesionističke tvorevine Kosovo", samo su neki od naslova u srbijanskim medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije