Premijer Federacije na sastanku o prevenciji krivičnih djela i kaznenoj politici

Radiosarajevo.ba
Premijer Federacije na sastanku o prevenciji krivičnih djela i kaznenoj politici
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović sazvao je za danas sastanak na kojem će biti analizirane odredbe zakona u BiH o krivično-pravnoj materiji, s ciljem prevencije činjenja krivičnih djela, te analize postojeće kaznene politike i zakonske regulative.

Na sastanku će biti analizirane odredbe Krivičnog zakona, Zakona o krivičnom postupku i Zakona o krivičnim sankcijama, saopšteno je federalne Vlade.

Na sastanak su pozvani zamjenici premijera FBiH Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac, federalni ministri pravde Feliks Vidović, unutrašnjih poslova Muhidin Alić, rada i socijalne politike Perica Jelečević, te direktor i zamjenik direktora Federalne uprave policije, kantonalni ministri unutrašnjih poslova i policijski komesari.

Poziv je upućen i predsjednicima Vrhovnog suda FBiH i Tužilaštva FBiH, predsjednicima kantonalnih tužilaštava i sudova u FBiH, te opštinskih sudova u FBiH, kao i direktorima kazneno-popravnih zavoda u FBiH.

Na sastanak su pozvani i predstavnici OHR-a i EUPM-a, a očekuje se i prisustvo uglednih domaćih univerzitetskih profesora iz oblasti krivično-pravnog zakonodavstva.

Od institucija BiH, poziv je upućen predstavnicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, Granične policije i Agencije za istrage i zaštitu, radi koordinacije dogovorenih aktivnosti.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije