Predsjedništvo BiH danas o nastupu na sjednici Generalne skupštine UN-a

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH danas o nastupu na sjednici Generalne skupštine UN-a

U Sarajevu će biti održana sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj će biti raspravljano o Platformi za nastup delegacije BiH na 64. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, 24. septembra u New Yorku, kao i o izvršavanju međunarodnih obaveza BiH provođenja restriktivnih mjera prema odredbama relevantnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Na dnevnom redu je Informacija o rješavanju statusa neperspektivnih lokacija Oružanih snaga BiH koje se odmah mogu predati civilnim strukturama. Članovi Predsjedništva trebali bi razmatrati Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina - zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu, te prijedloge odluka o prihvatanju više sporazuma, među kojima je sporazum između BiH i Luksemburga o socijalnom osiguranju.

Na sjednici će biti raspravljano, pored ostalog, o prijedlozima odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji južnih graničnih dionica autoputa na Koridoru Vc i o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na Koridoru 5c.

onasa/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije