Obustave saobraćaja zbog poplava

Radiosarajevo.ba
Obustave saobraćaja zbog poplava
Zbog izlijevanja rijeke Vrbas potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja magistralnim putem Donji Vakuf-Jajce. Vozila mogu saobraćati regionalnim putem preko Šipova.

Velike količine vode na kolovozu i povećana opasnost od odrona i poplava karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Usljed poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevu i preusmjeren starim putem preko Ilidže. Promet vozila je pojačan tako da su se stvorile duže kolone vozila. Zbog odrona i vode na kolovozu otežano se saobraća magistralnim putem Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje. Zbog izlijevanja rijeke Mlave na četiri lokacije otežano je saobraćanje magistralnim putem M-5 Kaćuni-Gromiljak. Postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Od 15.30 sati na dionici Žepče-Zenica na lokalitetu odrona kod Vranduka saobraća se jednom trakom, dok vozila iz pravca Zenice i dalje koriste obilaznicu preko Nemile. S obzirom na to da se radi na raščišćavanju odrona, vozači se upozoravaju da voze maksimalno oprezno.

Jednom trakom se saobraća magistralnim putevima Jablanica-Prozor i Bihać-Vrtoče, kao i regionalnim putem Vitovlje-Skender Vakuf. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U večernjim satima upozorava se i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Iz BIHAMK-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima.

Na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se oko sat, a na GP Bosanski Brod oko 20 minuta. GP Gabela Polje zbog izlijevanja rijeke Neretve i dalje je zatvoren za saobraćaj, saopćeno je iz BiHAMK-a.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije