Obilježeno 20 godina od obnove rada HKD Napredak

Radiosarajevo.ba
Obilježeno 20 godina od obnove rada HKD Napredak
U prepunom Centru Skenderija u utorak je upriličena proslava 20. obljetnice od obnove rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a koji je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom organizirao koncert "20 godina s Vama" posvećen osnivanju Napretkove zaklade za Sveučilište i stipendiranje.

Program je vodio Branko Uvodić, inače dugogodišnji djelatnik HTV-a, a ovo je bio prvi put kako je Uvodić sa svojom emisijom "Lijepom našom" došao u Bosnu i Hercegovinu i posvetio je Napretkovom radu i zalagnju za mlade ljude kao i ovogodišnjoj obljetnici.

Brojne gledatelje je pozdravio prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, istaknuvši značaj Napretka ne samo za Hrvate nego i sve narode u BiH.

Prisutnim se obratio i kardinal Vinko Puljić koji je istakao da je "ova aktivnost na poseban način jedan novi iskorak Napretka u programu stvaranja zaklade za organiziranje Sveučilišta Vrhbosanskog".

Kao drugi domaćin u prepunoj Skenderiji se obratio i premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić koji je u osobnom obraćanju mladima istakao bitnost obrazovanja i ulaganja u mlade.

U glazbenom programu su nastupile folklorne skupine Napretkovih podružnica, tamburaši, klape te Đani Stipaničev, Ivan Mikulić, Josip i Zlatko Pejaković, Marija Šestić, Kemal Monteno, Željko Bebek, Duško Kuliš, Hanka Paldum i Halid Bešlić, saopćeno je iz Napretka.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije