Napad u Moskvi izvršio preobraćenik na islam

Radiosarajevo.ba
Napad u Moskvi izvršio preobraćenik na islam

Svi tragovi upućuju na to da je Rus koji je prešao na vahabitski islam odgovoran za napad u moskovskoj zračnoj luci u kojemu je prije četiri dana poginulo 35 osoba, javljaju mediji, prenosi HRT.

Dnevni list Komersant potvrdio je informacije da je ruski islamistički aktivist glavni osumnjičenik za samoubilački napad u zračnoj luci Domodedovu. Istražitelji zasad nisu objavili nikakvu službenu informaciju o tragovima koji se ispituju u vezi s napadom na zračnu luku.

Vitalij Razdobudko (32) poznat je policiji jer je u vrijeme studija u Pjatigorsku, u stavropoljskoj regiji, u podnožju kavkaskog planinskog masiva, prešao na islam.

Čelnik mjesne policije je kazao da se za Razdobudkom već traga u okviru istrage o jednom drugom napadu, pod sumnjom da pripada pobunjeničkoj skupini Nogajski džamat. Nestao je u studenome, zajedno s djevojkom i njihovim novorođenim djetetom.

Komersant piše da je njegova partnerica možda Zejpan Sujunova, koju je policija privela u januaru nakon slučajne eksplozije pojasa s eksplozivom u Moskvi te da je Razdobudko možda poginuo u napadu na aerodromu. List izvještava je policija tijekom premetačine njegovog doma 2006. zaplijenila knjige, DVD-e ekstremističke naravi i vodič za izradu eksplozivnih naprava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije