Milorad Dodik: RS će dati svoj doprinos da BiH dobije kandidatski status u EU

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: RS će dati svoj doprinos da BiH dobije kandidatski status u EU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s Torbjornom Solstromom, generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu za vanjske poslove Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.

Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi imati vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv. evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.

Dodik je informirao učesnike sastanka s procesom formiranja vlasti, izražavajući nadu da bi taj proces mogao biti okončan formiranjem Vlade do 20. decembra.

Sastanku su prisustvovali i Ola Sveningson, savjetnik u Ministarstvu za vanjske poslove Švedske, te ambasador Švedske u BiH Fredrik Schiller, javlja Fena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije