Mulabdić nakon posjete policajcu povrijeđenom u pucnjavi: Ovo je napad na državu

Radiosarajevo.ba
Mulabdić nakon posjete policajcu povrijeđenom u pucnjavi: Ovo je napad na državu
0 / Mulabdić, Halilović i Zolj

Adem Zolj, premijer KS, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova KS, i Mevludin Halilović, policijski komesar, posjetili su danas u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" policijskog službenika koji je jutros zadobio teške tjelesne povrede na službenoj dužnosti prilikom sprečavanja nepoznatih osoba u izvršenju krivičnog djela teške krađe vozila “Škoda Oktavia".

 Ministar Mulabdić je za medije kazao da je ovo još jedan u nizu pokazatelja da je policijski posao veoma težak i rizičan.

 - Niko nema pravo da fizički ili verbalno napada policijske službenike, čiji je zadatak da se brinu o sigurnosti naših građana, naše djece i njihove imovine. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čvrsto je opredjeljeno da zaštiti svoje uposlenike i poručujemo svima onima koji pokušaju spriječiti policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka i koji se usude dići ruku na policajca, da neće proći nekažnjeno. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje čvrsto stoje na liniji odbrane svih naših građana i njihove imovine i protiv svih vidova kriminala, uz poruku da nema nedodirljivih. Napad na policajca je napad na državu, kazao je Mulabdić.

Podsjetimo, u sinoćnjoj pucnjavi u Aerodromskom naselju u Sarajevu povrijeđena su dvojica pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo 

Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke Škoda Oktavia, tri maskirane NN sobe su ispalile više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika.

Detalji pucnjave: Nakon razmjene vatre u Sarajevu, povrijeđena dva policajca

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije