Detalji pucnjave: Nakon razmjene vatre u Sarajevu, povrijeđena dva policajca

Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave: Nakon razmjene vatre u Sarajevu, povrijeđena dva policajca
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, općina Novi Grad Sarajevo, u utorak u 00:05 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje su tri NN osobe pucale prema policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke Škoda Oktavia, tri maskirane NN sobe su ispalile više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika.

"U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se NN osobe udaljile u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja s mjesta zločina putničkim motornim vozilom marke Audi, nepoznatih registarskih oznaka, NN osobe su pomenutim vozilom udarila policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika", saopćeno je.

Povrijeđenim policajcima ljekarska pomoć je ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

Jedan policijski službenik je zadržan na daljem liječenju, dok je drugi otpušten na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te se nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji sa drugim policijskim agencijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije