Zimska služba od sutra zvanično počinje s radom

Fena
Zimska služba od sutra zvanično počinje s radom
Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća "Rad" počinje zvanično s radom 15. novembra i spremna je za zimsku sezonu - rekao je Feni glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Zimska služba će održavati saobraćajnice u četiri gradske općine u zimskom periodu, a tim povodom KJKP "Rad" potpisao je ugovor s Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo, s Općinom Stari Grad do kraja godine te općinama Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Rami je potvrdio da je u "Radu" pripremljena mehanizacija te da ima dovoljno industrijske soli, odnosno posipnog materijala.

"Nabavljeno je kao i prethodnih godina  4.500 tona posipnog materijala, 3.000 tona soli i 1.500 tona frakcije koja se koristi na posipanje saobraćajnica i ulica", istakao je.

Naglasio je da se u glavnim ulicama, tačnije u ulici Mula Mustafe Bašeskije, Titova, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Obala Kulina bana ne koristi frakcija, nego takozvani suhi rastvor koji sprečava poledicu na glavnim saobraćajnicama do temperatura od minus 25 stepeni Celzijusa.

Ramić je napomenuo da je zvanični rad Zimske službe KJKP "Rad" od 15. novembra do 15. marta, te da o svakom izlasku Službe na teren u periodu prije i poslije navedenog termina odlučuje investitor.

"U tom slučaju su nadležne općine ili nadležna ministarstva KS-a, plaćaju se dodatne tarife i posebno se obračunava i posipni materija i rad na terenu", potcrtao je Ramić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije