Zgrada Hitne pomoći uskoro u novom ruhu

Radiosarajevo.ba
Zgrada Hitne pomoći uskoro u novom ruhu
Foto: Hitna pomoć KS / Potpisivanje sporazuma o rekonstrukciji zgrade

U multimedijalnoj sali zgrade Kantona Sarajevo potpisan je sporazum o finansiranju i implementaciji projektne dokumentacije „Rekonstrukcija i adaptacija centralnog objekta JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Naime, prošle godine je menadžment JU ZHMP KS na čelu sa direktorom Ademom Zalihićem pokrenuo inicijativu za rekonstrukciju i adaptaciju objekta što je prethodna, a i ova vlada KS podržala, te je danas to i ozvaničeno, navode iz ove institucije.

Potpise na ovaj značajan događaj za Hitnu pomoć KS ispred Ministarstva zdravstva KS stavila je ministrica Amela Sofić, ispred Zavoda za izgradnju grada Sarajeva Mirza Hulusić i ispred Hitne pomoći KS Adem Zalihić.

Podsjećanja radi današnju zgradu JU ZHMP projektovao je davne 1978. Kazazić Enes, ispred Arhitektonsko-projektnog preduzeća Sarajevo, da bi Hitna pomoć počela sa radom 1980. godine.

Osim ustakljavanja neposredno nakon agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, nije bilo neke značanije adaptacije na ovom objektu u središtu grada Sarajeva. Stoga je bilo nužno pokrenuti inicijativu za adaptaciju, kako bi uposlenici ove ustanove, koja je od vitalne važnosti za Kanton Sarajevo i njene građane dobili što bolje uslove za rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije