Zbog ptičije gripe zabranjena prodaja na Stočnoj pijaci u Bojniku

Fena
Zbog ptičije gripe zabranjena prodaja na Stočnoj pijaci u Bojniku
/ Foto: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove
Osim ranije donesenih i provedenih mjera zbog pojave ptičije gripe kod ptica u "Pionirskoj dolini", kantonalna veterinarska inspekcija je donijela rješenje kojim je zabranila promet peradi i drugih ptica na Stočnoj pijaci u Bojniku.

"S obzirom na to da je navedena mjera propisana Pravilnikom o mjerama za suzbijanje i kontrolu influence ptica, podsjećamo da je u vrijeme trajanja opasnosti od ove bolesti zabranjeno održavanje sajmova, izložbi i smotri peradi i ptica u zaraženom i ugroženom području", kazala je Feni glasnogovornica KUIP KS Vildana Brdarić.

Dodala je su šumarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a, koji obavljaju i poslove lovnih inspektora, izvršili inspekcijske nadzore u svim lovištima i lovačkim društvima Kantona Sarajevo, te radi prevencije širenja ptičije gripe donijeli rješenja o zabrani lova pernate divljači.

Zabrana se odnosi na lov i upotrebu divljih ptica (guske, patke i dr.), poručili su iz KUIP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije