Obala / "Zbog generacija koje dolaze treba zapisati šta je bilo tokom opsade Sarajeva"

14. 12. 2019. u 11:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U znak sjećanja na osam ubijenih civila Sarajeva, delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mjesto masakra ispred Osnovne škole “Safet-beg Bašagić”, na raskršću ulica Gimnazijska i Kulina bana. 

Na današnji dan, od gelera minobacačke granate kalibra 120 mm ispaljene sa agresorskih položaja sa Vraca, smrtno su stradali: Vildana Avdić, Dina Čomor, Rusmir Čopelj, Azra Hanić, Lejla Jahić, Razija Jahić, Amir Krivić i Dino Šipilović.

Vildana, Dina, Amir... 26 godina od krvavog masakra na Obali

Danas se sjećamo osmero ubijenih Sarajlija koji se prije 26 godina dogodio na raskršću ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana, ispred OŠ "Safvet-beg Bašagić". Tada je teže i lakše ranjeno još deset naših sugrađana.

Masakr se dogodio prije 26 godina, kada je teže i lakše ranjeno još 10 Sarajlija.

S ovog mjesta poručeno je kako je važno znati, podsjećati i u konačnici zapisati šta je bilo i ko je šta radio zbog generacija koje dolaze, kako se nikada i nikome ne bi ovo ponovilo.

Na mjesto njihovog stradanja cvijeće su položile porodice ubijenih, kao i delegacije Grada Sarajevo, općina Centar i Stari Grad, predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA