Zastava BiH postavljena na velikom jarbolu na brdu Hum

Radiosarajevo.ba
Zastava BiH postavljena na velikom jarbolu na brdu Hum
Na velikom jarbolu na brdu Hum istaknuta je zastava Bosne i Hercegovine.

Nacionalno obilježje BiH postavljen je u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu, na visini od 30 metara.

"BiH neumitno ide, sporo i sa svim otporima, mada ima problema, kriza, zastoja, prema cilju koji je zacrtan tog dana tokom Drugog svjetskog rata. Pozivam građane da se ne obeshrabre. Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti, a to je mir u BiH, prijateljstvo sa komšijama, borba protiv svakog zla i fašizma", rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Sa koje god nizine ili uzvišenja da pogledate na brdo Hum pozdravit će vas najveća zastava na najvećem jarbolu, zastava naše domovine", rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 6x12 metara je biti postavljena na jarbol, što je svojevrstan poklon građana Sarajeva svojoj domovini i davanje značaja njegovanju državnih praznika i simbola.

Rebalansom budžeta Grada Sarajeva je planirana izgradnja jarbola sa zastavom BiH iznad Sarajeva, a tender je raspisan 11. oktobra 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije