Iznad Sarajeva bi uskoro trebao biti izgrađen veliki jarbol sa zastavom BiH

E. H.
Iznad Sarajeva bi uskoro trebao biti izgrađen veliki jarbol sa zastavom BiH
FOTO: Screenshot / VideoBlocks
Prema najavama iz Gradske uprave Grada Sarajeva uskoro bi iznad Sarajeva, na brdu Hum, u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, bit će postavljen veliki jarbol sa zastavom Bosne i Hercegovine.

Iz Gradske uprave Sarajeva za Radiosarajevo.ba pojasnili su kako je rebalansom budžeta grada Sarajevo planirana izgradnja jarbola sa zastavom BiH iznad Sarajeva, te da je tender raspisan još 11. oktobra 2017. godine.

Ipak, taj tender je poništen jer je rok za prijave istekao 23. oktobra, a do tada se nijedna firma nije prijavila za izvedbu ovog projekta, zbog čega je on poništen odlukom gradonačelnika Abdulaha Skake.

"Nacionalno obilježje BiH treba biti postavljeno u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu, na visini od 30 metara. Zastava BiH dimenzija 6x12 metara bi bila postavljena na jarbol. Postavljanje jarbola sa zastavom je poklon građana Sarajeva svojoj domovini i davanje značaja njegovanju državnih praznika, simbola", istaknuli su iz Gradske uprave Sarajeva.

Istaknuli su da su poduzete sve zakonom predviđene procedure da se ova inicijativa realizira kako je predviđeno i da se državna zastava zavijori već 25. novembra iznad glavnog grada BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije