Zaposlenici Hitne pomoći i domova zdravlja u KS educirani o COVID-19

Radiosarajevo.ba
Zaposlenici Hitne pomoći i domova zdravlja u KS educirani o COVID-19
Foto: Hitna pomoć KS / Edukacija zaposlenika Hitna pomoći i domova zdravlja u KS o COVID-19

Zaraženih: 119,246
Umrlih: 4.300
Oporavljenih: 66.581
Broj slučajeva u BiH: 7

Zaposlenici Hitne pomoći i članovi mobilnih timova domova zdravlja u Kantonu Sarajevu su 9. marta imali edukaciju o COVID-19.

Kako je saopćeno iz Hitne pomoći, edukovani su o smjernicama i protokolima prilikom tretmana pacijenata za koje postoji sumnja da imaju COVID-19. Ukazano im je na, kako je navedeno, definisanje slučaja, anamnezu, klinički pregled, protokol uzimanja, pakovanja i slanja briseva, put pacijenta, te sve druge mjere zaštite zdravstvenih radnika i stanovništva od COVID-19.

Svi oni koji su prisustvovali edukaciji su se obavezali da će prenijeti stečena znanja, što znači da će održati edukacije u svojim zdravstvenim ustanovama.

Edukacija zaposlenika Hitna pomoći i domova zdravlja u KS o COVID-19 - undefined

Foto: Hitna pomoć KS: Edukacija zaposlenika Hitna pomoći i domova zdravlja u KS o COVID-19

Predavači su bili Alma Sajtarija-Memišević iz Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Suzana Arapčić i Almedina Moro sa Kliničke mikrobiologije KCUS-a i Denis Đurović iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

O djelovanju Kriznog štaba Kantona Sarajevo prisutne je informisao direktor Hitne pomoći Adem Zalihić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije