Žalba građana urodila plodom: Sankcionisat će se osoba za odlaganje građevinskog otpada

3
Radiosarajevo.ba
Žalba građana urodila plodom: Sankcionisat će se osoba za odlaganje građevinskog otpada
Foto: Facebook / Stup

KJKP Rad objavio je fotografije kombija na kojem se vidi kako se iz njega u naselju Stup istovara građevinski otpad, a saopćili su da prema fotografijama će se pronaći vlasnik vozila kojem će se uručiti odgovarajuća kazna. 

"Novi dokaz da zajedničkim snagama možemo mnogo toga popraviti. Na osnovu dojave od strane građana da nepoznate osobe iz kombi vozila izbacuju građevinski otpad u naselju Stup, informacije su proslijeđene kolegama koji su tragom dojave po službenoj dužnoati izašli na lokaciju i zatekli odložen građevinski otpad", saopćeno je iz KJKP Rad. 

Navedeno je da s obzirom na to da je na fotografijama vidljiva marka, tip, boja i registarske oznake vozila, po službenoj dužnosti će se doći do vlasnika vozila i izreći Zakonom predviđena sankcija.

Jasmin Ahić reizabran za dekana sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku

Jasmin Ahić reizabran za dekana sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku

"Zahvaljujemo se na informacijama, a građani mogu prijaviti ovakve ili slične pojave u svojim naseljima na Eko telefon 033 66 00 00 ili putem viber i whatsapp aplikacija poslati videa i fotografije na broj telefona 062 220 330", naveli su iz KJKP Rad.

Novi dokaz da zajedničkim snagama možemo mnogo toga popraviti. Na osnovu dojave od strane građana da nepoznate osobe iz...

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Monday, June 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije