Vlada uručila rješenja o dodjeli po 10.000 KM: "Falila je sekunda da napustim BiH"

Fena
Vlada uručila rješenja o dodjeli po 10.000 KM: "Falila je sekunda da napustim BiH"
Mladi ljudi, njih 94, dobili su danas odluke da Vlada Kantona Sarajevo subvencionira s po 10.000 KM rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Kantonalni premijer Elmedin Konaković i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić najavili su nastavak ovog projekta i za iduću godinu jer je u predloženom kantonalnom budžetu za 2018., za koji vjeruju da će ga odobriti i kantonalna skupština, planiran novac za te namjene.

Ministar Lukić ističe da u regionu nema sličnog projekta ravnog ovome.

Premijer je najavio za iduću godinu i projekat za pomoć Vlade u zapošljavanju mladih ljudi. Vjeruje da će to barem dijelom pomoći da se mladi odlučuju za ostanak u vlastitoj zemlji.

Jedan od mladih ljudi kojem je danas uručena odluka o subvencioniranju njegovog stambenog zbrinjavanja Adis Muminović, inženjer mašinstva, rekao je novinarima da mu je "falila sekunda" da napusti Bosnu i Hercegovinu jer tu nije vidio perspektivu za njega i suprugu, inženjera elektrotehnike.

Današnji događaj uliva mu nadu, rekao je, da vlasti Kantona Sarajevo ipak misle o najproduktivnijoj kategoriji stanovništva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije