OŠ Mustafa Busuladžić: Za gradnju sale 500.000 KM iz budžeta kantona

Fena
OŠ Mustafa Busuladžić: Za gradnju sale 500.000 KM iz budžeta kantona
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je danas s predstavnicima Općine Novi Grad sporazume o sufinansiranju izgradnje sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi Mustafa Busuladžić - Dobroševići.

Također su odobrena sredstva iz budžeta KS za nastavak izgradnje objekta osnovne škole u naselju Aneks.

"Kako bi se stvorili adekvatni uslovi za odvijanje nastave iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, bilo je potrebno izgraditi i fiskulturnu salu", istakao je Kazazović te dodao da je u ovoj godini resorno ministarstvo za ovu namjenu izdvojilo 500.000 KM.

Općina Novi Grad za istu namjenu osigurala je 300.000 KM.

Dogradnja objekta ove škole je započela 2014. godine, a za što su Ministarstvo i općina u svojim budžetima dosad su osigurali 2.015.040 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Današnjim potpisivanjem sporazuma i sredstvima od 500.000 KM osiguran je i nastavak izgradnje objekta osnovne škole na Aneksu i to za završetak radova prve i dijela druge faze izgradnje.

Inače, projekt je započet 2014. godine u saradnji s općinama Novi Grad Sarajevo i Novo Sarajevo. Implementator je Zavod za izgradnju KS. Dosad su osigurana i utrošena sredstva u iznosu od oko 3.500.000 KM koja su osigurala sva tri investitora u različitim omjerima.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije je oko 5.600.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije