Vlada KS donijela odluku: Izdvojeno pola miliona KM za Centar Skenderija

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS donijela odluku: Izdvojeno pola miliona KM za Centar Skenderija
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / KSC Skenderija

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas Odluku o sufinansiranju Projekta unapređenja funkcionalnosti i sigurnosti Centra Skenderija.

Projekat obuhvata nabavku i ugradnju sistema vatrodojave, te sanaciju dvorane D1. Oba pomenuta potprojekta su budžetirana sa po 250.000 KM.

Sanacija dvorane D1 vršit će se u cilju nesmetanog održavanja utakmica i treninga u ovom prostoru, a to između ostalog podrazumijeva nabavku glavnog video semafora, nabavku najmodernijih akcionih vremena, zamjenu prozora u D1 i D2 dvoranama, te krečenje, sanaciju parketa i tribina, kao i nabavku ostale opreme.

"Dan ružičastih majica": Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

"Dan ružičastih majica": Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

Ovo je jedan u nizu koraka Ministarstva privrede KS i Centra Skenderija ka revitalizaciji ovog kantonalnog javnog preduzeća.

Kako je istakao ministar privrede KS Zlatko Mijatović, cilj projekta je prvenstveno unapređenje funkcionalnosti i sigurnosti Centra Skenderija, a implementacijom 500.000 KM koje su danas odobrene, Skenderija će biti jednu stepenicu bliža i svojoj modernizaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije