Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: Za poticaj razvoju male privrede 2,5 miliona KM

0
Fena
Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: Za poticaj razvoju male privrede 2,5 miliona KM
Foto: Centralna banka BiH / Novac / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas odluku kojom se Ministarstvu privrede KS daje saglasnost za potpisivanje ugovora sa odabranim korisnicima, po prethodno objavljenim javnim pozivima.

Resorni ministar će u narednom periodu potpisati ugovore sa kandidatima odabranim po programima: "Poticaj razvoja ženskog poduzetništva", "Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja", "Poticaj projektima promocije obrtništva", "Poticaj za unapređenje IT poduzetništva u svrhu zapošljavanja", "Poticaj za unapređenje poduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije", "Refundiranje dijela troškova kamata po preuzetim kreditima" i "Poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvaliteta".

Na taj način, za poticaj razvoju male privrede bit će implementirano 2.517.131 KM iz Budžeta KS.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Kako navode iz Ministarstva privrede, na javne pozive se prijavio veliki broj kandidata, a komisije su imale veoma zahtjevan zadatak. Po navedenim programima odabrano je ukupno 133 korisnika poticajnih sredstava, a sljedeći korak je potpisivanje ugovora s odabranim kandidatima.

Posebno veliki odziv je bio za program poticaja razvoja ženskog poduzetništva, a odabrano je ukupno 26 žena poduzetnica koje će biti korisnice sredstava tog programa.

Veliki broj prijava zaprimljen je i za program refundiranja dijela troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvalitete i digitalizacije poslovanja i po tom programu odabrano je 59 korisnika, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije