Više od 25 sarajevskih ulica i naselja i danas bez vode

Radiosarajevo.ba
Više od 25 sarajevskih ulica i naselja i danas bez vode
Pixabay / Ilustracija
Kvarovi, kratkotrajna isključenja, isključenja korisnika iz sistema... razlozi su zbog kojih i danas brojna sarajevska naselja neće imati vodu.

"Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Nedžada Musića, Alipašina, Isaka Samokovlije, Uglješići, Nova cesta Semizovac, Porodice Hasagić, Kobilja Glava, Trampina, Logavina, Safvet-beg Bašagić, Mala Berkuša, te u popodnevnim satima Mekote i Bojnička, a na više lokacija će se sanirati iskopi i isključivati dužnici.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: Mala Berkuša, Mujkanovića, Tale Ličanina, Terzibašina, Nadmejdan, Nedžada Mušića, Isaka Samokovlije, Kobilja Glava, Trampina, Logavina, Safvet bega Bašagića, Medrese, Mihrivode, Hercina, naselje Uglješići, Porodice Hasagić, Alipašina, dio naselja Semizovac, Mekote, Osik, Drage Filipovića, Bojnička, Bojnik, naselje Dobroševići", navodi se u saopćenju KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u ulicama: Soukbunar, Tepebašina, Marcela Šnajdera, Varaždinska, Branislava Nušića, Prnjavorska.

Iz Vodovoda je saopćeno kako stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju do 16 sati.

U Dispečerskom centru, dodaje se, primljeno je ukupno deset telefonskih i terenskih poziva (osam na vodovodnoj mreži i dva na vodomjerima), a Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 8 sati imala prijavljeno 39 kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama. Također, zbog duga je planirano isključenje 17 korisnika iz sistema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije