Bešlija: Vijećnici primaju paušal, a oslobođeni su rada zbog kampanje

Radiosarajevo.ba
Bešlija: Vijećnici primaju paušal, a oslobođeni su rada zbog kampanje
Foto: Naša stranka / Vildana Bešlija

"Sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo ne održavaju se u toku predizborne kampanje. Odluka je to Vijeća a obrazloženje je da bi vijećnici mogli upotrijebiti vijeće za vlastitu kampanju. Osim u toku predizborne kampanje, nisu radili ni u augustu. Unatoč toj odluci, vijećnici uredno primaju paušal. Za spomenuta dva mjeseca, na nerad će biti utrošeno preko 31.000 KM.", saopćeno je iz Naše stranke.

To komentira Vildana Bešlija, kandidatkinja Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo, a saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Odluka je licemjerna iz najmanje dva ugla. Prvi je što Vijeće pokazuje nepovjerenje prema vlastitim vijećnicima. Drugi je taj što sjednice vijeća ne prenosi nijedan medij, pa kome bi onda vijećnici mogli raditi kampanju, drugim vijećnicima? A ustvari to im je ovom odlukom omogućeno. Niko ne mora da dolazi na sjednice vijeća, svi su slobodni da rade kampanju, a za to primaju i novce.

Po programu rada trebali smo razmatrati izvršenje budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, nacrt budžeta za 2019., imenovanje predsjednika Skupštine preduzeća ONSA.

Ovakvo stanje je tradicija, na ovo sam upozoravala i u prethodna svoja dva mandata, 2014. i 2016. To nikad nije ispravljeno. Preko 31.000 KM od opštine, umjesto građanima, otići će tako na aktivnosti za potrebe predizbornih kampanja.“, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije