ViK na terenu: Pola Sarajeva bit će u četvrtak bez vode

1
Radiosarajevo.ba
ViK na terenu: Pola Sarajeva bit će u četvrtak bez vode
Foto: Pixabay.com / Voda, ilustracija

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo su, i za četvrtak, 9. septembra najavili brojne radove u glavnom gradu BiH.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, planirani su radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Safvet-bega Bašagića, Čobanija, Smaila Šikala, Rakovička cesta, Čekaluša, Braće Begić, Himzarina, Panjina kula, Alberta Fortisa, Adema Buće, Avde Palića i Briješće brdo.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Iz ViK-a poručuju da se okončanje radova u ovim ulicama očekuje u poslijepodnevnim satima.

Također, u sklopu projekta EBRD-a, istog dana planirani su radovi na uvezivanju dijelova novopoloženog distributivnog cjevovoda DN 400 mm i 100 mm u ulici Mustafe Behmena te u Velešićima

Iz ViK-a napominju da će se radovi izvoditi istovremeno na četiri lokacije u navedenim ulicama, a početak radova planiran je u četvrtak od 09:00 sati.

U sklopu planiranih aktivnosti doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Isaka Samokovlije, Muhameda ef. Pandže, Hasana Bibera, Ćamila Sijarića, Ruđera Boškovića, Humska, Reisa Fehima Spahe, Muhameda Ridžanovića, Orašačka, Krivajska, Ivanjska, Drinska, Pofalička, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Orlovačka i Zahira Panjete.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova, u večernjim satima, navode iz ViK-a podsjećajući građane da se za sve informacije mogu obratiti Dispečerskom centru ovog preduzeća na brojeve telefona 033/210-707 i 033/220- 435.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije