Obilježavanje / Vijenci i svijeće za poginule i nestale pripadnike HVO-a u Sarajevu

27. 10. 2021. u 12:20:00 Fena

Shares: 0

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeno zamjenikom ministra obrane BiH Mijom Krešićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general-bojnikom Ivicom Jerkićem, danas je na groblju Sveti Josip u Sarajevu položilo vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Polaganju vijenaca su nazočili i zapovjednik Zapovjedništva za potporu OS BiH general-bojnik Marko Stojčić, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić te ostali predstavnici MO i OS BiH, djelatnici svih razina vlasti BiH, Federacije BiH i županije, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Glavni kapelan Oružanih snaga BiH don Željko Čuturić izmolio je opijelo za duše pokojnih branitelja. Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su se uputila u sjemenišnu crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu.

Vijenci i svijeće za poginule i nestale pripadnike HVO-a u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vijenci i svijeće za poginule i nestale pripadnike HVO-a u Sarajevu

U razdoblju od 27. oktobra do 2. novembra 2021. godine, pripadnici Oružanih snaga BiH će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Vijenci i svijeće za poginule i nestale pripadnike HVO-a u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vijenci i svijeće za poginule i nestale pripadnike HVO-a u Sarajevu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)