Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa u Sarajevu
Foto: Općina Centar / Besplatan tenis

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, započela je realizacija novog projekta namijenjenog stanovnicima općine Centar.

Riječ je o besplatnoj školi tenisa za osobe starije od 35 godina, a navedeni projekat je sa realizacijom započeo 1. augusta.

Već u prvoj sedmici za ovaj projekat interes je iskazao veliki broj građana, što
ujedno pokazuje i opravdanost projekta kojeg realizira JU Centar za sport i
rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar.

Prema predviđenom programu i dinamici rada časovi se održavaju tri puta sedmično i to utorkom i četvrtkom u 21 sat te nedjeljom u 10 sati na teniskim terenima na Koševu.

"Na naše veliko iznenađenje interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko. Već u
prvoj sedmici imamo oko 80 prijava, a očekujemo prijave i u narednim danima.
Prvobitno smo planirali da se treninzi odvijaju tri puta sedmično, ali zbog velikog
interesovanja broj treninga će sigurno biti povećan. Prijavljene smo podijelili u grupe od po 12 polaznika kako bismo ispoštovali preporuke kriznih štabova i održali distancu zbog sprečavanja širenja koronavirusa", pojasnio je trener Damir Jusufbegović.

U okviru projekta 365 sport plus, koji finansira Općina Centar već nekoliko godina, realizira i projekat besplatne škole tenisa za osnovce.

"Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da JU Centar za sport i rekreaciju i
Općina Centar snažno podržavaju razvoj i afirmaciju teniskog sporta. U proteklom periodu Općina Centar izdvojila je značajna finansijska sredstva za modernizaciju teniskih terena na lokalitetu sportskog kompleksa Koševo, a u toku je i priprema planske dokumentacije za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj zelenoj rekreativnoj zoni. Cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti", poručili su iz ove sarajevske općine.

Svi zainteresirani za navedenu školu mogu se prijaviti putem telefona 033/216-220.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije