Veliki dio Sarajeva ostat će danas bez vode

Radiosarajevo.ba
Veliki dio Sarajeva ostat će danas bez vode
Veliki dio Sarajeva ostat će danas bez vode, saopćeno je iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Danas će se vršiti popravke kvarova na sljedećim lokacijama: Vitkovac, Viteška, Mahmuta Bušatlije čikma, Ibrahima Perviza, Smaje Šikala, Rosulje III, Stara cesta I, Marija Mikulića, Porodice Foht, Kobilja Glava, Zeleni Ariš. Na Izvorištu Sokolovići biće vršeni radovi na pripremi veze DN 300/350 potisnog cjevovoda od bunara SKB7. Na lokacijama Musa Ćazim Ćatić i Soukbunar polagaće se dionice cjevovoda a u Gornjoj Jošanici će se prebacivati priključci. U ulici Maršala Tita na Marijin dvoru bit će saniran iskop.

Na više lokacija vršit će se isključenje dužnika kao i sanacija iskopa.

Jutros u 8:20 sati je došlo do pucanja glavnog cjevovoda u ulici Zmaja od Bosne, usljed čega će bez vodosnabdijevanja biti područje od Skenderije do Marijin Dvora.

"Pristupili smo zatvaranju vode i ekipe za popravku su na terenu. Očekujemo normalizaciju u toku dana", kazali su iz Vodovoda.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama/naseljima: Mahmuta Bušatlije, Smaila Šikala, Ragiba Džinde, naselje Boljakov Potok, Sokolje, Briješće, Vitkovac, Viteška, Ibrahima Perviza, Novopazarska, Teočačka, Vrbovska, Abdurahmana Sirije, Vejsila Čurčića, Kodžina, Kanara, Mahmuta Mahmutovića, Rasima Turkušića, Nadira Kafedžoća, Rosulje, Blagovac, Stara cesta, naselje Semizovac, Svrake, Kobilja Glava, Porodice Foht, Zeleni ariš, naselje Rakovica.

U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Buhotina, Stanjevac, Kakrinjski put, Streljačka, Pehlivanuša, Sagrdžije, Sulje Jahića. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati, saopćeno je KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije