Večernji saobraćajni kolaps u Sarajevu. Mnogi vozači i ne znaju šta se dešava. Ogorčeni su

9
A. S.
Večernji saobraćajni kolaps u Sarajevu. Mnogi vozači i ne znaju šta se dešava. Ogorčeni su
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Saobraćajni kolaps u centru Sarajeva zbog utrke

U Sarajevu je u nedjelju, 16. jula, u večernjim satima počela atraktivna ulična utrka pod nazivom "Sarajevski cener", koja će trajati do 22 sata.
 
Učesnici trče centralnim gradskim ulicama, od Vijećnice do Skenderije. Zbog održavanja utrka do 22 sata privremeno će biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika.

To mnogi vozači i ne znaju, pa je u centru Sarajeva nastao kolaps u saobraćaju.

"Šta se ovo dešava? Kakva utrka, ništa ne znam. Zaglavio sam u saobraćaju, a moram kod mame po dijete. Sutra idemo na more", kazao je jedan Sarajlija našoj reporterskoj ekipi portala Radiosarajevo.ba koja prati dešavanja na "Sarajevskom ceneru".

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Dok jedni strpljivo čekaju u koloni vozila, drugi su nervozni - trube.

"Nema ovo više smisla, uvijek neki maraton i uvijek nastane kolaps. Do 22 sata ću biti u vozilu, umjesto da se pripremim sutra za posao. Ovo je baš loše", priča nam Sarajlija koji se predstavio da se zove Hajrudin i da mora kući u stari dio Sarajeva, na Bistrik.

Saobraćajni kolaps u centru Sarajeva zbog utrke
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Saobraćajni kolaps u centru Sarajeva zbog utrke

Naša reporterska ekipa na svakoj raskrsnici je primjetila jednog pripadnika MUP-a KS i jednog člana organizatora utrke koji uredno prate da neće jedan od vozača napraviti prekršaj i skrenuti u ulicu gdje se održavaju utrke.

Za one vozače koji još ne znaju, saobraćaj je izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Plato Vijećnice, Bentbaša (do benzinske pumpe EP), Obala Kulina Bana, Hiseta, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali.

Gužva će sigurno potrajati do pred samu ponoć, jer će biti potrebno vremena i da se očiste ulice nakon nekoliko utrka u samom centru Sarajeva.

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj galeriji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije