Važno obavještenje za građane: Općina Centar uvodi online sistem slanja zahtjeva

2
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za građane: Općina Centar uvodi online sistem slanja zahtjeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zgrada Općine Centar

Zbog pogoršane epidemiološke situacije načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić je pokrenuo inicijativu za elektronsko pružanje usluga prema građanima općine Centar.

"Trenutna situacija nam je naložila da prve korake u procesu digitalizacije rada općinskih službi pokrenemo već sada, iako smo prvobitno planirali da sa procesom krenemo nakon detaljnih priprema. Međutim vođeni ukupnom situacijom odlučili smo da omogućimo što bezbjednije uslove za građane i uposlenike Općine Centar.

Upravo zato početkom sljedeće sedmice krećemo sa uvođenjem online sistema slanja zahtjeva prema općinskim službama. Na ovaj način želimo smanjiti broj dolazaka naših sugrađana u zgradu Općine kako bismo prije svega sačuvali njihovo zdravlje", poručio je Mandić.

Putem ovog pilot projekta građani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Općine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu općinskih službi.

"Nažalost zbog nepostojanja određenih zakona sve obrasce će morati odštampati, potpisati i u tom obliku, skenirane ili uslikane njihovim mobilnim telefonima, proslijediti nadležnoj općinskoj službi na rješavanje. Također će naše službe, gdje god je to moguće, službenim putem tražiti upotpunu dokumentacije kako bismo što više rasteretili naše sugrađane. Kako sam već napomenuo pošto se radi o pilot projektu molimo naše sugrađane za strpljenje tokom realizacije ovog projekta koji će vremenom dobijati određena poboljšanja kako bismo imali što kvalitetniju korespodenciju sa našim sugrađanima", naveo je Mandić.

Ovim projektom neće biti obuhvaćene sve općinske službe, nego samo u određenim postupcima gdje god je to moguće u skladu sa vrstom zahtjeva prema određenoj općinskoj službi.

Kako bi se navedena ideja sprovela u praksu tokom ovog vikenda će informatičari Općine Centar, u saradnji sa općinskim službama, raditi na tehničkoj realizaciji ovog projekta kako bi početkom naredne sedmice zvanično sugrađani imali mogućnost za elektronsko podnošenje zahtjeva prema Općini Centar.

"Korisnicima usluga još jednom upućujemo apel, da zbog lične sigurnosti, reduciraju svoje dolaske u Općinu, te da se prije dolaska u ovu lokalnu zajednicu informišu o svim pitanjima i zahtjevima putem emaila ili brojeva telefona koji se nalaze na sljedećem LINKU", navode iz Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije