KS / Važno obavještenje iz GRAS-a: Ovo su izmjene u javnom prijevozu do 5. maja

29. 04. 2022. u 19:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevsko preduzeće GRAS je danas uputio saopćenje za javnost  u kojem obavještavaju korisnike da će, u povodu obilježavanja Praznika rada i Ramazanskog bajrama doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Kako navode, u ponedjeljak, 2. maja 2022. godine javni gradski prevoz odvijat će se prema prazničnoj - nedjeljnoj šemi rada, dok će se u utorak, 3. maja, javni gradski prevoz odvijati prema šemi rada za subotu.

"Navedenim danima bit će pojačan prevoz prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo", dodaju.

Također, zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića u utorak, 3. maja 2022. godine, u vremenu od 10 do 12 sati doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:
- trolejbuski saobraćaj za Trg Austrije i Jezero neće biti u funkciji, dok će se trolejbuski saobraćaj na relaciji Otoka - Dobrinja odvijati neometano,
- autobuske linije 18 Drvenija – Pofalići, 41 Drvenija - Gornji Velešići i 27e Drvenija-Hrasnica (Famos) umjesto sa Drvenije polazit će sa stajališta u ulici Hamze Hume i saobraćati ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Hamze Hume, a u smjeru prema Pofalićima, Gornjim Velešićima i Hrasnici saobraćat će ulicom Maršala Tita i dalje uobičajenom trasom.

Potom, zbog održavanja javnog okupljanja u znak pomena na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva u četvrtak, 5. maja 2022, u vremenu od 10.45 do 12 sati doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u ulici Maršala Tita (na dijelu od raskrsnice sa ul. Dalmatinska do raskrsnice sa ul. Koševo) što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:
- tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Čengić Vila – Željeznička stanica, te neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola,
- linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni termina i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminal Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,
- linija 16b Dom Armije - Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija.

"Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu", poručili su iz GRAS-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: GRAS Bajram 1. maj

NEMA KOMENTARA