Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva
Foto: Facebook / Ilustracija / GRAS autobus

Počela je dopuna elektronskih kartica i prodaja pretplatnih karata za JGP za mjesec juli 2023. godine, javljaju iz GRAS-a.

"Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da će u subotu, 1. jula 2023. godine početi prodaja pretplatnih karata (za radnike i uposlenike MUP-a) i dopuna elektronskih kartica za juli 2023. godine.

Korisnici iskaznica za prijevoz dužni su prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja iste na kupon.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Korisnici elektronskih kartica su obavezni svakog mjeseca vršiti dopunu istih kako bi neometano koristili javni gradski prijevoz.

Obavještavamo penzionere da će dopuna elektronskih kartica za prevoz penzionera početi u ponedjeljak, 3. jula 2023. godine, te da dopuna istih za prethodni mjesec važi do 10. jula 2023. godine. Dopunu elektronskih kartica penzioneri će moći izvršiti za jedan ili tri mjeseca, a prilikom dopune uz elektronsku karticu potrebno je donijeti posljednji ček od penzije.

Napominjemo da penzionerima sa najnižim iznosom penzije aktivacija elektronske kartice iz aprila važi do 30. septembra 2023. godine.

Kolaps u gradskom prijevozu: Obustavljen trolejbuski saobraćaj, evo šta kažu iz GRAS-a

Kolaps u gradskom prijevozu: Obustavljen trolejbuski saobraćaj, evo šta kažu iz GRAS-a

Učenici osnovnih i srednjih škola, te redovni studenti javni gradski prijevoz koriste besplatno, a ukoliko prethodnog mjeseca nisu izvršili aktivaciju svoje elektronske kartice dužni su aktivirati istu za period juli i august kako bi neometano koristili javni gradski prijevoz.

Korisnici javnog gradskog prijevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica, kao i prodaja pretplatnih karata vrši se na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Adnan Šteta: Prošle godine penzionisano 80, ove još 77 radnika GRAS-a

Adnan Šteta: Prošle godine penzionisano 80, ove još 77 radnika GRAS-a

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 3. do 10. jula radit će  produženo od 07.00 do 16.30 sati, a od 11. jula do kraja mjeseca od 07.00 do 15.00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07.00 do 15.00 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 1. jula .2023. godine radit će od 08.00 do 13.30 sati", naveli su iu GRAS-a. 

Izmjena režima saobraćaja

Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog organizacije javnog događaja na trgu "Susan Sontag" i privremene obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva) u subotu, 01. jula 2023. godine u vremenu od 19:30 - 22:00 sata, linije koje polaze sa Doma Armije mijenjati polazni terminal i polaziti sa Drvenije.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije