Važna informacija: Zbog održavanja protesta večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a

3
Radiosarajevo.ba
Važna informacija: Zbog održavanja protesta večeras izmjena režima saobraćaja kod zgrade OHR-a
FOTO: Radiosarajevo.ba / OHR/ Ilustracija

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Zagrebačka - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, a po potrebi ili obustave saobraćaja, uz prethodnu procjenu i saglasnost MUP-a KS za večeras, 25. jula 2022. godine, u vremenu od 19 do 21 sat.

"Podnosilac zahtjeva kao razlog je naveo održavanja mirnih protesta s ciljem skretanja pažnje javnosti na štetne posljedice donošenja izmjena Ustava BiH, te Izbornog zakona BiH", saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Hadžikadić: Schmidtovo djelovanje predstavlja prelazak crvene linije sa teškim posljedicama

Hadžikadić: Schmidtovo djelovanje predstavlja prelazak crvene linije sa teškim posljedicama

Privremena izmjena režíma saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja u dijelu kolovoza ili punom profilu saobraćajnice u skladu sa procjenom MUP-a Kantona Sarajevo, gdje će se, u tom slučaju, saobraćaj usmjeravati alternativnim pravcima.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno završetka protesta bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

"Po rješenju ministarstva, organizator protesta treba osigurati prisustvo nadležne policijske uprave, koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te osigurati siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije