Važna informacija za građane: Toplane Sarajevo počinju grijati od danas popodne

6
FENA
Važna informacija za građane: Toplane Sarajevo počinju grijati od danas popodne
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Toplane (Ilustracija)

Kako se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, toplifikacioni sistem KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. će danas, 30. septembra u poslijepodnevnim satima biti u funkciji, te će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, potvrdili su iz Toplana Sarajevo.

Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije je propisan dnevni režim zagrijavanja u periodu od 06.00 do 22.00 sata, a prema kretanju vanjske temperature vazduha.

U prethodnom periodu van sezone grijanja poduzet je, navode iz Toplana Sarajevo, čitav niz aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju toplifikacionih sistema, kao i na rekonstrukciji pojedinih toplifikacionih sistema ili dijelova sistema, a sve u cilju bolje pripremljenosti za sezonu grijanja 2024./2025.

Prepoznajete li lopova? Mladoj Sarajki ukradena torba s uređajima koji su životno važni za nju

Prepoznajete li lopova? Mladoj Sarajki ukradena torba s uređajima koji su životno važni za nju

Kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja, te su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije u potpunosti spremna za normalnu funkciju u predstojećoj sezoni grijanja, navode iz Toplana Sarajevo.

Iz ovog preduzeća ističu da što se tiče Toplana Sarajevo građani nemaju razloga za zabrinutost, kao i to da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im Toplane pružaju i kako bi sezonu 2024/2025. godine učinili što uspješnijom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije