Vanredno obavještenje: U četvrtak veliki dio Sarajeva bez vode, evo o kojim naseljima je riječ

1
Radiosarajevo.ba
Vanredno obavještenje: U četvrtak veliki dio Sarajeva bez vode, evo o kojim naseljima je riječ
Foto: KJKP Vodovod i kanalizacija / Radovi u četvrtak

Iz sarajevskog KJKP Vodovod i kanalizacija danas, 6. augusta, stiglo je vanredno obavještenje o tome kako će brojna naselja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u četvrtak ostati bez vode.

"U četvrtak, 8. augusta 2024. godine planirano je izvođenje radova na uvezivanju novopoloženog potisnog cjevovoda DN 700 Bačevo-Alipašin most na Ilidži kod naselja Bulevar. Riječ je o radovima koji se realiziraju u sklopu projekta izgradnje XIII transverzale.

Od ranih jutarnjih sati doći će do višesatnog prekida ili smanjenog pritiska u isporuci vode u naseljima: Ciglane, naselje Park, Koševo, Jezero, Bare, Šip, Betanija, Breka, Stara Breka, Bjelave, Mejtaš, Džidžikovac, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Koševsko brdo, Kobilja Glava, Velešići, Gornji Velešići, Pofalići, Hum brdo, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Barica, Krše, Dreskovača, Orahov brijeg, Kromolj, naselje Blekin potok, Slatina, Boljakov potok, Buća potok, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Briješće brdo", navode iz Vodovoda.

Mioković: Srbija i njeni političari nemaju monopol nad Prebilovcima. To su žrtve fašizma

Mioković: Srbija i njeni političari nemaju monopol nad Prebilovcima. To su žrtve fašizma

Kako su istakli, normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima.

"Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na duži prekid vodosnabdijevanja. Preduzeće Vodovod i kanalizacija će, ukoliko se ukaže potreba, osigurati cisterne sa vodom za piće. Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435", poručuju iz Vodovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije