Uskoro uređenje dječijeg igrališta u Ulici Branilaca Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Uskoro uređenje dječijeg igrališta u Ulici Branilaca Sarajeva
Uposlenici komunalnog preduzeća Park, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, u narednom periodu sanirat će dječije igralište u Ulici Branilaca Sarajeva.

Na pomenutoj lokaciji uposlenici Parka će eko bojom ofarbati ljuljačke, njihalice i kombinovanu spravu, te korpe za otpatke. Također, zamijent će oštećene štafle na klupama, stoji u saopćenju Općine Centar Sarajevo.

Inače, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna finansijska sredstva za uređenje javnih površina, a sve sa ciljem kako bi građanima omogućila kvalitetnije uslove za život.

Tako je u proteklih pet godina za uređenje manjih javnih i zelenih površina, koje su najčešće mjesto rekreacije starijih i igre naših najmlađih sugrađana, izdvojeno preko 1,5 miliona maraka, a u ovoj godini za sanaciju zelenih površina i dječijih parkova u 15 mjesnih zajednica Općina Centar je obezbijedila 255.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije