Uskoro počinje izrada idejnog uređenja sarajevskog parka Hastahana

Radiosarajevo.ba
Uskoro počinje izrada idejnog uređenja sarajevskog parka Hastahana
Foto: Admir Kuburović / Hastahana park

S obzirom na upite upućene općinskom načelniku Nedžadu Ajnadžiću i nadležnim službama u vezi sa daljnjim aktivnostima na realizaciji projekta uređenja parka „Prof. dr. Nijaz Duraković“, poznatijeg naziva Hastahana, u skladu sa usvojenim izmjenama i dopunama RP „Marijin Dvor-lokalitet Hastahana“ općinska uprava će pristupiti izradi idejnog uređenja trga i projekta vanjskog uređenja sa hortikulturom.

Osnovni cilj ovog projekta je da se umjesto sadašnje dominantne betonske plohe i parkinga ovaj prostor uredi sa dominantno zelenom, odnosno parkovskom površinom sa različitim hortikulturnim sadržajima i mobilijarom, saopćeno je iz Općine Centar.

U tom smislu načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpuno stoji na stanovištu uređenja ovog, godinama zapuštenog, prostora na kojem će dominirati zelena površina sa rekreativnim sadržajima za sve generacija naših sugrađana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije