Dan za porodicu u parku Hastahana

Radiosarajevo.ba
Dan za porodicu u parku Hastahana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dan za porodicu u Hastahani

U parku prof.dr. Nijaz Duraković (Hastahana) na Marijin dvoru danas se okupio veliki broj sugrađana tačnije članovi porodica koji su željeli učestvovati u događaju pod nazivom „Dan za porodicu“ koji su organizovali Udruženje “Majka i dijete-Bombon”- Institut za majku i dijete u saradnji sa Općinom Centar i Javnom ustanovom „Centar kulture i mladih“.

Manifestaciju, koja je imala za cilj da kroz razne zabavne i edukativne sadržaje članovi porodice kvalitetno provedu vrijeme skupa, je zvanično otvorio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić koji je pozdravio prisutne u ime izvršne i zakonodavne općinske vlasti.

"Meni nije trebalo puno kao ni mojim saradnicima da se opredijelimo da damo punu podršku ovom događaju i želim obećati da ćemo ostati na ovom pravcu pružanja podrške aktivnostima koji imaju za cilj jačanje uloge porodice u našem društvu. Također želim najaviti da ćemo putem Općinskog vijeća Centar i općinske administracije ustanoviti Centar za majku i dijete u općini Centar. Sa vama želim podijeliti zadovoljstvo da je ova društveno odgovorna lokalna zajednica jako ponosna na projekat vještačke oplodnje. Tokom prošle godine kroz ovaj projekat smo pomogli našim bračnim parovima da dobiju 13 novih stanovnika Centra i sa time želimo nastaviti i u budućnosti", objasnio je načelnik Ajnadžić.

Organizatori su također uz pomoć svojih sponzora obezbijedili poklone za najmlađe učesnike. Najviše pažnje su naravno privukle zabavne aktivnosti poput koncerta pod nazivom „Mravko Travko“ kojeg su za mališane i njihove roditelje izveli Latif Moćević i njegova supruga Mersiha, te puzijada beba, kao i takmičenje tata u presvlačenju beba.

Odmah po dolasku mališane su zabavljale i sa njima se družile maskote Disney junaka Mikija i Mini. Osim navedenog također su bile organizovane edukacije iz oblasti prevencije postpartalne depresije, uspješnog početka dojenja i prvi dani sa bebom, te su zainteresovani mogli postavljati pitanja pedijatru o svim temama koje ih interesuju iz oblasti njege i zaštite beba i djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije