Uskoro dodatne količine vode i kraći periodi obaranja pritiska

Fena
Uskoro dodatne količine vode i kraći periodi obaranja pritiska
Uprava KJKP “Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, odlučna je da u što kraćem roku, uz maksimalno zalaganje svih uposlenih, poboljša vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo, kao i da se noćno obaranje pritiska u vodovodnoj mreži, svede na minimum.

Kako navode u saopćenju iz ovog preduzeća, ne odustaju od namjere da se izbore sa problemom redukcije vode.

"Želimo da, nakon dvadeset godina, promijenimo stanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, o ovom pitanju",  rekao je direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo Nezir Hadžić.

U cilju ostvarenja novih količina vode, koje će uticati na poboljšanje vodosnabdijevanja, osposobljen je modul II na Filterskom postrojenju „Vogošća“, kako bi se trenutno moglo tretirati i dodatnih 40 l/s pitke vode sa Peračkog vrela, u danima kada kišne padavine prouzrokuju zamućenje vrela.

Izvršeno je i osposobljavanje cjevovoda profila DN 500 mm, koji vodu distribuira sa Izvorišta Tilava prema Rezervoaru „Hrasno“.

Ovdje se radi o značajnim količinama vode,koje JKP Vodovod Istočno Sarajevo može isporučiti Kantonu Sarajevo. 

Dodatne količine vode u narednom periodu će uticati na smanjenje vremenskog intervala noćnog obaranja pritiska, odnosno na normalizaciju vodosnabdijevanju šireg područja grada Sarajeva, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije