Upravo su se oglasili iz Vodovoda o nestanku vode u Sarajevu i otkrili kada će doći do normalizacije

30
Radiosarajevo.ba
Upravo su se oglasili iz Vodovoda o nestanku vode u Sarajevu i otkrili kada će doći do normalizacije
Foto: KJKP Vodovod i kanalizacija / ViK Sarajevo

ViK Sarajevo objavio je nove informacije koje se tiču radova na glavnom cjevovodu Bačevo uslijed kojih veliki dio grada od ranih jutarnjih sati nema vode.

"Radovi u krugu izvorišta Bačevo još traju, ekipe VIK-a su na terenu.

Vrši se popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 putem kojeg se vodom snabdijeva više od 70% grada. Vremenski uvjeti dodatno otežavaju rad.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Molimo cijenjene korisnike za razumijevanje i strpljenje.

Normalizaciju vodosnabdijevanja očekujemo po okončanju radova u kasnim večernjim satima", napisali su na Facebook profilu u 17:45 sati.

Podsjetimo, zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u krugu izvorišta Bačevo u nedjelju, 11. februara 2024. godine od 04:00 sata u većem dijelu grada se isporuka vode vrši pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima dolazi do prekida vodosnabdijevanja.

Radovi u krugu izvorišta Bačevo još traju, ekipe VIK-a su na terenu. Vrši se popravak kvara na glavnom potisnom...

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Sunday, February 11, 2024

Povodom tekućih radova, u toku dana oglasio se i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić, koji se nalazio se u krugu izvorišta Bačevo gdje se vrši popravak kvarova na glavnom potisnom cjevovodu DN 800. 

Istakao je da se zahvaljuje Knatonalnoj upravi civilne zaštite i Vatrogasnom društvu Ilidža koji su Preduzeću na raspolaganje stavili opremu koja je poslužila kako bi se ove aktivnosti uspješno sprovele, te partnerima iz kompanije Ergas d.o.o. čiji uposlenici pomažu tokom radova na zavarivanju kvarova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije