Direktor ViK-a poručio: "Radovi su na popravci tri velika kvara, došlo je do velikih gubitaka vode"

15
Radiosarajevo.ba
Direktor ViK-a poručio: "Radovi su na popravci tri velika kvara, došlo je do velikih gubitaka vode"
Foto: Printscreen / Rusmir Salić

Direktor KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić nalazi se u krugu izvorišta Bačevo gdje se vrši popravak kvarova na glavnom potisnom cjevovodu DN 800, te prati odvijanje radova.

"Ovdje se odvijaju radovi na popravci tri velika kvara na potisnom cjevovodu DN 800. Radi se o jednom velikom profilu cjevovoda na kojem je došlo do značajnih kvarova i velikih gubitaka vode.

Zbog toga se danas na terenu nalaze sve službe Pogona Vodovod a također u ispomoć su došle i službe Pogona Kanalizacija koje vrše ispumpavanje vode kako bi se radovi odvijali pravovremeno", kazao je direktor Salić.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Istakao je da se zahvaljuje Knatonalnoj upravi civilne zaštite i Vatrogasnom društvu Ilidža koji su Preduzeću na raspolaganje stavili opremu koja je poslužila kako bi se ove aktivnosti uspješno sprovele, te partnerima iz kompanije Ergas d.o.o. čiji uposlenici pomažu tokom radova na zavarivanju kvarova.

Direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić nalazi se u krugu izvorišta Bačevo gdje se vrši popravak kvarova na glavnom potisnom cjevovodu DN 800, te prati odvijanje radova. “Ovdje se odvijaju radovi na popravci tri velika kvara na potisnom cjevovodu DN 800. Radi se o jednom velikom profilu cjevovoda na kojem je došlo do značajnih kvarova i velikih gubitaka vode. Zbog toga se danas na terenu nalaze sve službe Pogona Vodovod a također u ispomoć su došle i službe Pogona Kanalizacija koje vrše ispumpavanje vode kako bi se radovi odvijali pravovremeno”, kazao je direktor Salić. Istakao je da se zahvaljuje Kantonalnoj upravi civilne zaštite i Vatrogasnom društvu Ilidža koji su Preduzeću na raspolaganje stavili opremu koja je poslužila kako bi se ove aktivnosti uspješno sprovele, te partnerima iz kompanije Ergas d.o.o. čiji uposlenici pomažu tokom radova na zavarivanju kvarova.

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Sunday, February 11, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije