Upravni odbor donio odluku: Izabran novi generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo

3
Radiosarajevo.ba
Upravni odbor donio odluku: Izabran novi generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo
Foto: Prtscr / Youtube / Milan Mioković

Na sjednici Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, koja je održana danas, 24. juna, donesena je Odluka o izboru generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Nakon što Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo u skladu sa zakonskim odredbama da saglasnost na predmetnu odluku, Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo će donijeti Odluku o imenovanju generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Za generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo izabran je mr.sci.prim.dr. Milan Mioković, spec. porodične/obiteljske medicine.

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

Dr. Milan Mioković rođen je 17. jula 1964. godine u Sarajevu. Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje je stekao u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1990. godine. Radni odnos u JU Dom zdravlja Omer Maslić zasnovao je 1992. godine.

Tokom rata u BiH, radio je kao doktor medicine u Armiji Bosne i Hercegovine. Specijalizaciju iz  porodične/obiteljske medicine dobio je u septembru 1999. godine, te je istu završio u predviđenom roku u septembru 2002.godine. Magistarski rad je uspješno odbranio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te je stekao zvanje magistar medicinskih nauka.

Edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta, napredni nivo SHCE-3 je završio 2018. godine. Za potpredsjednika Ljekarske komore Kantona Sarajevo izabran je 2014. godine. Od 18. augusta 2011. godine obavljao je funkciju generalnog direktora JUDZKS i ostao na toj funkciji do 17. aprila 2013.godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije