Upozorenje za korisnike BH Telecoma na području općine Ilidža

Radiosarajevo.ba
Upozorenje za korisnike BH Telecoma na području općine Ilidža
Destination Sarajevo / Ilustracija
Od početka godine, a naročito u posljednjih mjesec dana, na području općine Ilidža je zabilježeno otežano odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja zbog učestalih krađa imovine BH Telecoma.

"Nepoznata lica su u više navrata izvršila krađu podzemnih TK kablova zbog čega su korisnici na području općine Ilidža bili onemogućeni u korištenju telekomunikacijskih usluga naše kompanije. Ove krađe su posebno izražene u naseljima Osijek, Blažuj, Vlakovo, Rakovica, Binježevo i rejon Stupa, a u posljednjoj sedmici i u samom središtu općine Ilidža", saopćeno je iz BH Telecoma.

BH Telecom, dodaje se, čini velike napore da sanira nastale štete i da zaštiti svoju imovinu.

"Molimo korisnike za razumijevanje tokom saniranja posljedica napada na imovinu BH Telecoma, s obzirom na to da Policijska uprava Ilidža nema nikakav efikasan način da spriječi ove nezakonite aktivnosti.

Ovim putem pozivamo građane na saradnju, te molimo da u slučaju da primijete bilo kakve sumnjive radnje koje ukazuju na to da bi moglo doći do krađe kablova, obavijeste PU Ilidža na broj 033 639–000", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije